Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Начало // Бизнес // Фирми // ПОБЕДА АД, най-големият производител на бисквити в България, вече 71 години утвърждава традиции в пр //
ПОБЕДА АД, най-големият производител на бисквити в България, вече 71 години утвърждава традиции в пр
Добави Информация ПОБЕДА АД, най-големият производител на бисквити в България, вече 71 години утвърждава традиции в пр

ПОБЕДА АД, най-големият производител на бисквити в България, вече 71 години утвърждава традиции в производството на захарни изделия. Фирмата води началото си от далечната 1921 г. когато бургаският предприемач Аврам Чальовски основава Фабриката за захарни изделия и растителни масла "Аврам Чальовски" .  С развитието на фабриката започнало производството на млечни и чисти шоколади, с лешници и други ядки, "досущ като швейцарските", както обявява тогава местния бургаски вестник.
"Преди повече от 70 години бургазлии хапвали английски тип бисквити, кисели и ментови бонбони с плодов пълнеж, халва, тахан, локум и дражета с непознат за потомците им вкус". Днес ПОБЕДА АД е динамично развиваща се фирма със съвременно оборудване, широк продуктов асортимент и дистрибуторска мрежа на територията на цялата страна.

Победа е сред най-големите производители на захарни и шоколадови изделия в България и разширява своето присъствие на външните пазари.

През 1999 г., една година след приватизацията на фирмата, възможностите и потенциалът на ПОБЕДА са оценени и на 3 септември в гр. Бургас е подписан договор между Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) , ЕСМ Холдингс Лимитед (ЕСМ) и консорциум "Победа- Инвест" за инвестиции на Българския Пост Приватизационен Фонд (БППФ) във фирма "Победа" АД.

Инвестиционната програма осигурява нови възможности за развитие и затвърждава имиджа на фирмата като производител с европейско качество и организация. Продуктовата листа включва бисквити, вафли, шоколадови бонбони, полуфабрикати, а от 2002 г. и кроасани и кексове.
През март 2003 г. стартира и направлението Кетъринг и ХоРеКа, насочено към сферата на социалните услуги – хотелиерство, кетъринг, туризъм и др. Вече над 100 бизнес организации са клиенти на ПОБЕДА – кетъринг фирми, хотели, международни компании и др.

ПОБЕДА гледа напред към предизвикателствата на новия век с ясно осъзнати цели:

В партньорство с клиенти и потребители
Инвестиция в хората
Високо качество
Здравословни хранителни продукти
Рециклируеми опаковки
Потенциал за развитие

 Тази статия е разглеждана: 4565 пъти» обратно
Снимки от Бургас
Добави снимка
Международен Семинар на фризьорите София Кайро Слънчев бряг не е само строителен обект Пролет, кокичета Декоративни дървени конструкций Алекс Конкурс прическа Бургас 2009 Истанбул Есен 2011 /Парка срещу Окръжна болница/
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development