Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Добави Информация Обзор

Обзор

Обзор

ГрадОБЗОР, красиво разположен в най-източното подножие на Стара планина, в широк залив на Черно море, се намира на 60 км южно от Варна и на 74 км североизточно от Бургас. Градът е привлекателен курорт, съчетал морския простор и удобния плаж с планината.

Невероятното му местоположение е родило и древното му име Хелиополис (Град на слънцето). Основан от древноелински мореплаватели, той е и известна римска крепост. През Средновековието е наричан Козяк град, по името на силната българска крепост Козяк, чието пристанище е имало голямо значение за развитието на българската търговия по Черноморието през ХІІІ-ХІV в. Останки от средновековната крепост личат на около 3 км западно от града.

Нос Емине (Емона) е най-източната точка на Стара планина. Намира се на юг от Обзор. Високият 60 м скалист стръмен нос е вдаден навътре в морето, а подножието му е осеяно с подводни скали. Има фар, при строежа на който са разкрити останки от средновековна крепост и църква.


http://www.bulgariatravel.org/bg/destinations.php?id=42

Тази статия е разглеждана: 2484 пъти» обратно
Снимки от Бургас
Добави снимка
Четвърти рожден ден Международен Семинар на фризьорите София Близо до жп гарата витраж5 европейка Отровни гъби Pepi Йордановден 2011, Бургас - от Тина Кукерландия 2011, Ямбол димитров ден
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development