Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Роден е Иван Нейков

Иван Нейков, Министър
Ключови думи: Иван Нейков, Министър
16 Април 2012, Понеделник
16 Април 2012, ПонеделникИван Нейков е роден в Хасково на 17 април 1955 г.


Завършва право в Софийски университет “Климент Охридски”. Специализира трудово осигурително право. Работи като инспектор-юрист в Инспекцията по охрана на труда до 1990 година. Между 1985 г. и 1993 г. участва в различни работни групи по създаването на Кодекса на труда и подзаконовите актове по неговото приложение, по нормативната уредба относно колективното договаряне и колективните трудови спорове. Ръководи Правния отдел на КНСБ. Участва в 79-та, 80-та и 82-та конференции на Международната организация на труд като делегат и представител в Комитета по резолюциите. Заместник-председател на КНСБ от 1992 г. до 1997г. Между 1993 г. и 1997г. участва в работата на Националния съвет за тристранно сътрудничество като ръководител на делегацията на КНСБ. Министър на труда и социалните грижи в служебното правителство на Стефан Софиянски. На 21 май 1997 г. е одобрен от парламента за министър на труда и социалната политика в правителството на Иван Костов. Женен, с две деца.


Прочетено: 1356 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
моите цветя синьо витраж3 Международен Семинар на фризьорите София http://rosengeorgiev.com Селка къща Морска градина Бургас евро 2008 Известен Созополски профил УНИВЕРСАЛНА МАШИНА ЗА ШЛАЙФАНЕ НА СТЕНИ И БЕТОН, СВАЛЯНЕ НА СТАРИ МАЗИЛКИ ROKAMAT-2500 ЛВ.
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development