Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Събор на Седемдесетте апостоли

04 Януари 2012, Сряда
04 Януари 2012, СрядаСъбор на Седемдесетте апостоли, Св. преподобномъченик Онуфрий Габровски. Св. преподобни Теокист. Освен дванадесетте апостоли Христос имал и други - седемдесет, които също изпращал на проповед. След възкресението Му ведно с дванадесетте апостоли и те се разпръснали по света да проповядват и са страдали за Христа. Проповядвали не само със слово, но и с примера на добродетелния си живот, търпение, кротост, дела на християнска любов и вършили чудеса. Събор на 70-те апостоли означава общо празнуване.

Преподобномъченик Онуфрий се родил в Габрово от благочестиви и знатни родители. При Светото кръщение било дадено името Матей. Когато бил вече на 17 години, веднъж родителите му го наказали за някакво немирство, и той лекомислено заявил в присъствието на турци, че ще приеме мохамеданската вяра. В подобни случаи турците веднага извършвали над далия такова обещание обреда на мохамеданското обрезание. За да не станело това, родителите му най-вероятно го изпратили в Троянския манастир "Св. Богородица". Запазило се е предание, че преподобномъченик Онуфрий тук е започнал монашеския си живот и е приел монашеско подстрижение с името Манасий. Известно време прекарал в Хилендарския манастир, където бил ръкоположен за дякон. Името Онуфрий му е дадено от духовник Никифор.


Прочетено: 946 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Конкурс прическа Бургас 2009 Spirit of Burgas Стара църква в Созопол Созопол. морето Конкурс прическа Бургас 2009 Български секс магазин КАСТИНГ  ЗА  МОДЕЛИ - AF  MODELS - гр. Бургас тия бански нищо не скриват... Църква Св.Св. Кирил и Методи, Бургас Рмонтиране(рециклиране) Шарнирни болтове Александропулис, Гърция - юни.2007
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите


 
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development