Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Родена е Светла Москова - изкуствовед

16 Януари 2012, Понеделник
16 Януари 2012, Понеделник

Родена е на 16.01.1953 г. в с. Лакатник, Софийско. Живее в Асеновград. Завършила е Художествена гимназия в гр. Казанлък през 1972 г. и специалност Изкуствознание в Националната художествена академия -София при проф. д-р А. Божков през 1977 г. Член е на Съюза на българските художници от 1989 г., на Съюза на научните работници в България от 1997 г., на Дружеството на пловдивските художници от 1978 г. и на Съюза на българските писатели, Пловдив (2000 г.).

От 27 години работи в сферата на културата: като специалист по култура в Общинския съвет за култура при Община Асеновград, преподавател по История на изкуството в Художествена гимназия (Пловдив) и от 1985 година до сега е уредник в Държавна художествена галерия (Пловдив). Светла Москова е автор на повече от 500 материала, вкл. рецензии, статии, научни студии в пловдивския и централния печат, като голяма част от тях са свързани с оценка и анализ на съвременното пловдивско изкуство.

Има много изяви в медиите, участия в научни конференции, участия и авторски проекти в изложби и за изложби. Светла Москова е написала няколко книги :"Спас Нешовски", "История на изкуството" (помагало), "Те създадоха България". Участвала е като съавтор на книгите " 24 икони от Южна България", "Те създадоха България", "100 години организиран художествен живот в България" и др.Прочетено: 3136 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Щрауси край Грудово Графила 2009, Бургас Учебници CALLAN метод Нощен Париж от Бутик трансвагон Конкурс прическа Бургас 2009 залез над ез.Вая-Бургас.JPG Първа копка Стена Флора Бургас 2009 Конструкция
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development