Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Най-новият резултат от Вашето търсене:
Експерти от БДЗП намериха загинали от токов удар птици в района на Бургаските езера

16 Септември 2010, Четвъртък

Двадесет и една птици загинали от токов удар в района на Бургаските езера намериха експерти от Българско дружество за защита на птиците (БДЗП). Най-много са откритите тела на бели щъркели – 18 на брой, намерили смъртта си след сблъсък с електропреносната мрежа, разположена в близост до Атанасовското езеро. Благодарение на съдействието на Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите – Бургас (РИОСВ), труповете на птиците бяха извозени за изгаряне в екарисаж.

Още по темата >


Резултати от вашето търсене:


75% от европейската популация на белия щъркел минава над бургаските езера

75% от европейската популация на белия щъркел минава над бургаските езера, каза за радио „Фокус”- Бургас Димо Димчев, управител на Природозащитен център „Пода”. Това са над 250-280 хиляди птици. Първото ято с 900 птици, поело по дългия път към Южна Африка, бе наблюдавано на 9 август. По думите на Димчев, пикът на миграцията ще бъде наблюдаван около 25 август и тогава над бургаското небе има най-много птици. Зачестяват смъртните случаи на птици заради различни препятствия - напоследък ветрогенератори.

прочетено 1386 пъти
Хиляди мигриращи водолюбиви птици приютиха езерата около Бургас в последните дни на юли

Хиляди мигриращи водолюбиви птици приютиха езерата около Бургас в последните дни на юли. Това констатират експерти и доброволци на Българско дружество за защита на птиците (БДЗП) по време на редовния мониторинг на Бургаските езера, извършван по проект „Живот за Бургаските езера” към програмата на Европейския съюз LIFE+. Наблюдаваните струпвания от по няколко хиляди екземпляра от един вид ясно показва, че вече е започнала есенната миграция на птиците.

прочетено 2547 пъти
БДЗП и Атанасовско езеро отново ще бъдат домакини на десетки младежи от цялата страна

Българско дружество за защита на птиците (БДЗП) и Атанасовско езеро за поредна година ще бъдат домакини на десетки млади хора от цялата страна, които ще вземат участие в традиционната младежка природозащитна бригада. Тази година събитието ще се проведе от 23 август до 1 септември в поддържан резерват „Атанасовско езеро”, който се намира в непосредствена близост до град Бургас.

прочетено 2546 пъти
Проектът „Живот за Бургаските езера” спечели 1 775 00 евро по програма ЛАЙФ+

Българско дружество за защита на птиците (БДЗП) стартира втория си проект по програма ЛАЙФ+ - „Живот за Бургаските езера”. Той ще се изпълнява на територията на община Бургас в продължение на четири години. Средствата за реализиране на дейностите по проекта са получени от финансовия инструмент на Съвета на Европа – ЛАЙФ+ „Природа и биоразнообразие”. Партньори на БДЗП са Община Бургас, „Черноморски солници” АД и неправителствените природозащитни организации Кралско дружество за защита на птиците/BirdLife -Великобритания и Българска фондация „Биоразнообразие”.

прочетено 1930 пъти
Божидар Димитров: Имало е мощно присъствие на траки в Аполония

Храмът „Св. Св. Константин и Елена“ в Одрин е доказателство за нашето присъствие тук преди злощастната Междусъюзническа война през 1913 г. Така сваляме шапка на нашите прадеди, които са вдигнали не само тази, а още 16 църкви, от които са оцелели 2. Малко хора знаят, че тук, в двора, са погребани офицерите и част от войниците, загинали при обсадата и щурма на Одрин“, разясни Божидар Димитров на певиците от бургаската формация „Трепетлика“, които участваха в храмовия празник на 21 май

прочетено 3502 пъти
Джон Лоутън представя...


прочетено 2481 пъти
"Море от вино" в Поморие


прочетено 3834 пъти


Резултати от вашето търсене:

Снимки от Бургас
Добави снимка
Spirit of Burgas Камини CLAM - CORTONA angolare небе Извилистая жизнь дерева Най-тъжната ми снимка... евро 2008 Курсове по Регресивна Терапия в Институт за Регресивна и Реинкарнационна Терапия – Уъркшопове – Индивидуални сесии по регресия майк Spirit of Burgas Есен 2011 /Парка срещу Окръжна болница/ Welcome
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development