Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Най-новият резултат от Вашето търсене:
Експерти от БДЗП намериха загинали от токов удар птици в района на Бургаските езера

16 Септември 2010, Четвъртък

Двадесет и една птици загинали от токов удар в района на Бургаските езера намериха експерти от Българско дружество за защита на птиците (БДЗП). Най-много са откритите тела на бели щъркели – 18 на брой, намерили смъртта си след сблъсък с електропреносната мрежа, разположена в близост до Атанасовското езеро. Благодарение на съдействието на Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите – Бургас (РИОСВ), труповете на птиците бяха извозени за изгаряне в екарисаж.

Още по темата >


Резултати от вашето търсене:


75% от европейската популация на белия щъркел минава над бургаските езера

75% от европейската популация на белия щъркел минава над бургаските езера, каза за радио „Фокус”- Бургас Димо Димчев, управител на Природозащитен център „Пода”. Това са над 250-280 хиляди птици. Първото ято с 900 птици, поело по дългия път към Южна Африка, бе наблюдавано на 9 август. По думите на Димчев, пикът на миграцията ще бъде наблюдаван около 25 август и тогава над бургаското небе има най-много птици. Зачестяват смъртните случаи на птици заради различни препятствия - напоследък ветрогенератори.

прочетено 1204 пъти
Хиляди мигриращи водолюбиви птици приютиха езерата около Бургас в последните дни на юли

Хиляди мигриращи водолюбиви птици приютиха езерата около Бургас в последните дни на юли. Това констатират експерти и доброволци на Българско дружество за защита на птиците (БДЗП) по време на редовния мониторинг на Бургаските езера, извършван по проект „Живот за Бургаските езера” към програмата на Европейския съюз LIFE+. Наблюдаваните струпвания от по няколко хиляди екземпляра от един вид ясно показва, че вече е започнала есенната миграция на птиците.

прочетено 2321 пъти
БДЗП и Атанасовско езеро отново ще бъдат домакини на десетки младежи от цялата страна

Българско дружество за защита на птиците (БДЗП) и Атанасовско езеро за поредна година ще бъдат домакини на десетки млади хора от цялата страна, които ще вземат участие в традиционната младежка природозащитна бригада. Тази година събитието ще се проведе от 23 август до 1 септември в поддържан резерват „Атанасовско езеро”, който се намира в непосредствена близост до град Бургас.

прочетено 2334 пъти
Проектът „Живот за Бургаските езера” спечели 1 775 00 евро по програма ЛАЙФ+

Българско дружество за защита на птиците (БДЗП) стартира втория си проект по програма ЛАЙФ+ - „Живот за Бургаските езера”. Той ще се изпълнява на територията на община Бургас в продължение на четири години. Средствата за реализиране на дейностите по проекта са получени от финансовия инструмент на Съвета на Европа – ЛАЙФ+ „Природа и биоразнообразие”. Партньори на БДЗП са Община Бургас, „Черноморски солници” АД и неправителствените природозащитни организации Кралско дружество за защита на птиците/BirdLife -Великобритания и Българска фондация „Биоразнообразие”.

прочетено 1760 пъти
Божидар Димитров: Имало е мощно присъствие на траки в Аполония

Храмът „Св. Св. Константин и Елена“ в Одрин е доказателство за нашето присъствие тук преди злощастната Междусъюзническа война през 1913 г. Така сваляме шапка на нашите прадеди, които са вдигнали не само тази, а още 16 църкви, от които са оцелели 2. Малко хора знаят, че тук, в двора, са погребани офицерите и част от войниците, загинали при обсадата и щурма на Одрин“, разясни Божидар Димитров на певиците от бургаската формация „Трепетлика“, които участваха в храмовия празник на 21 май

прочетено 3278 пъти
Джон Лоутън представя...


прочетено 2269 пъти
"Море от вино" в Поморие


прочетено 3668 пъти


Резултати от вашето търсене:

Снимки от Бургас
Добави снимка
НЕБЕСЕН ПОГЛЕД Менструална чашка MeLuna Езикови курсове от учебен център „СИТИ“ Приятели Vision бургас шарено килимче pepi Кукерландия 2011, Ямбол БГ СМЕШКИ Флора Бургас 2009 Елена
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development