Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Най-новият резултат от Вашето търсене:
Премахват незаконни строежи в Природен парк Странджа

19 Април 2012, Четвъртък

Премахват незаконния строеж Златна перла в Природен парк Странджа след шест години уроци по демокрация.

Още по темата >


Резултати от вашето търсене:


Ветропоказатели: По-добре късно, казват в политиката.

Кметът на Община Бургас поиска ОВОС за концесията в Силистар

прочетено 3856 пъти
Северна скоростна тангента на Столична община

От коалиция за устойчиво развитие съобщиха, че Екологичен съвет на МОСВ стартира Северна скоростна тангента на Столична община

прочетено 4858 пъти
Старт на автоматистрала Хемус

Изменение и допълнение на решение по ОВОС на министъра на околната среда и водите № 166-14/1996 г. , разгледа днес Висшият експертен екологичен съвет към Миниситреството на околната среда и водите, с което бе одобрена реализацията на проекта АМ “Хемус” от км 0+000 до км 8+500, включително прилежащите пътни възли и отклонения. Заседанието беше ръководено от председателя на съвета – зам.-министър Евдокия Манева, в разискванията от страна на неправителствения сектор участваха проф. д-р Мария Златева, председател на Федерация „Интереко 21” и Дончо Иванов – председател на гражданско сдружение „Хармония” и Коалиция за устойчиво развитие. Възложител на инвестиционното предложение е Агенция „Пътна инфраструктура”, до момента частично са извършени строителни работи по насипите, почистване на хумуса, полагане на пътната основа и малките съоръжения.

прочетено 29961 пъти
Новото строителство край Бургаското езеро започва

Защитената зона и сега е силно замърсена от отпадъчни продукти, сочи доклад на природозащитници Комплекс от пет сгради с магазини, офиси, заведение за обществено хранене, битови и обществено-обслужващи дейности /офиси и банка/ ще изгради „Военно строителство инженеринг” ЕООД – София в района на местността „Капчето”.

прочетено 4716 пъти
Константин Гребенаров: Добрите българо-руски отношения са важни за нас

Областният управител Константин Гребенаров посрещна днес в кабинета си новия Генерален консул на Руската Федерация, г-н Юрий Соловьов и почетния консул - г-н Тонко Фотев. Срещата бе протоколно – опознавателна и по време на нея се очертаха бъдещи планове за съвместно сътрудничество между двете близки по дух и историческо минало държави.

прочетено 2692 пъти
Делото за строителствотo на МБАЛ в „Меден рудник” попада в юридически лабиринт

Делото за строителството на новата болница в „Меден рудник” попада в юридически лабиринт, който може да продължи месеци, дори и години. Първото заседание по жалба на двама жители на комплекса беше насрочено за вчера в Административен съд-Бургас. Съдът обаче не даде ход на делото и го отложи за 26 януари 2010 г., заради нередовно призовани лица от заинтересованите страни.

прочетено 2305 пъти
Отново със СДРУЖЕНИЕ ЧИСТО МОРЕ за петролопровода

За разтоварване на нефта в Бургаският залив не се предвижда пристанище,както е в Западна Европа.Там има 254 нефтени пристанища и само 6 монобуя, 2 от които са от времето на ген.Франко,а в Румъния е един малък и далеч от курортите им.Примера,че в Дубай има монобуй,е поредната лъжа.Има,но на 120км. от курортите им!Пробутва ни се неколкократно по-евтината технология “монобуй”.Какво е това? Разтоварването става в открито море,между Поморие и Созопол,като танкерът се приближава до буя/70-80т. технологично съоръжена закотвена шамандура/и чрез 300м. дълги шлангове предава петрол към него с дебит 10 000 тона/час.От там с подводни шлангове по дъното и с помпени станции на брега се препомпва петрола.Предвижда се всеки ден да идват по 2-3 танкера от по 100-150 000 тона.

прочетено 3682 пъти
Даниела Божинова – мажоритарен кандидат и водач на листата на ПП ЗЕЛЕНИТЕ в Бургас: Зелената вълна идва

Даниела Божинова е родена в Бургас. Завършила е арабистика, английска филология и международно право. Притежава сериозен международен опит в резултат на работата си в Северна Африка и като регионален директор на програми на САЩ за развитие на гражданския сектор в България. От края на 90-те години ръководи Българско сдружение за насърчаване на гражданската инициатива със седалище в Бургас, като развива проектна и застъпническа дейност в защита на човешките права и разширяване на местната демокрация. Организатор на кампании в защита правото на достъп до архитектурната среда на хората с увреждания, за по-голямо участие на жените в местното самоуправление, за защита на екологичните права на хората от Черноморието и Югоизточна България. Привърженик е на идеите на пряката демокрация като коректив на представителната. Убедена е, че въвеждането на механизми за гражданска законодателна инициатива, референдум и отзоваване на изборни длъжности биха променили българския политически модел и осигурили смислено гражданско участие, граждански контрол, ниско ниво на корупция. Автор на книги и публикации за европейската интеграция, референдума и др.

прочетено 3557 пъти
Кметовете на Бургас, Поморие и Созопол искат независима пълна експертиза на проекта за тръбата

БАН излезе с позиция ПРОТИВ петролопровода Кметовете Димитър Николов /Бургас/, Петър Златанов /Поморие/ и Панайот Рейзи /Созопол/ подготвиха общо становище по въпроса за изграждане на петролопровода Бургас - Александруполис. По покана на Димитър Николов в срещата взеха участие директорите на 4 института при Българска академия на науките: Ст.н.с.ІІ ст. д-р Вълко Бисерков - директор на Централна лаборатория по обща екология при БАН, Ст.н.с. ІІ ст. д-р Атанас Палазов - директор на Института по океанология при БАН, Ст.н.с. ІІ ст. д-р Людмил Вагалински - заместник-директор на Националния археологически институт с музей при БАН, Проф. д.б.н. Димитър Пеев - директор на Института по ботаника при БАН.

прочетено 2478 пъти


Резултати от вашето търсене:

Снимки от Бургас
Добави снимка
Хамали Грийн – Пренос и Транспорт Бодил край Ясна поляна БСУ Стара къща на ул. Декабрь 2017 года Конкурс прическа Бургас 2009 Мебелна Фабрика ДИЕЗ Община Бургас Жълтурче.jpg Пресдтавяне на книгата Родът Сирекови Богориди, Бургас
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
30
31
1
2
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development