Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Най-новият резултат от Вашето търсене:
конкурс за художествен и публицистичен текст на тема „Доброто в нас”

01 Май 2010, Събота

Мултимедийното списание “Public Republic”, с подкрепата на Немско-българското дружество в Хамбург и Дружеството за българо-немски икономически и културни връзки, Германия организира от 28 април до 22 май 2010 конкурс за художествен и публицистичен текст на тема „Доброто в нас”. Конкурсът е разделен на три модула. Първи модул – за написване на есе в тандем от ученик (от 14 до 18 г.) и учител Втори модул – за публицистичен текст от журналист и снимка/снимки към него от фоторепортер Трети модул – за художествен текст в една от двете категории: поезия или проза (разказ до 900 думи)

Още по темата >


Резултати от вашето търсене:


Корпоративната социална отговорност - актуалната роля на бизнеса в обществото

„Декларирайки своята социална отговорност и доброволно поемайки задължения, надхвърлящи общите законови и обичайни изисквания, които трябва да се спазват при всички случаи, фирмите се стараят да повишат стандартите за социално развитие, защита на околната среда и уважение на основните права и приемат да прилагат отворено управление, да съгласуват интересите на всички заинтересовани страни в общ подход за качество и устойчивост” - с това определение за корпоративната социална отговорност, публикувано в Зелената книга на Европейската комисия стартира онлайн дискусията, проведена на 16-ти февруари на http://chat.idg.bg с тема „Корпоративната социална отговорност- актуалната роля на бизнеса в обществото“.

прочетено 3593 пъти
Как живя културата през 2009-а

В дните, когато изхвърляме в коша стария календар и прелистваме новия, сме повече склонни за равносметка – какво сме свършили, за какво времето не е стигнало, кое ни е вдъхновило или разочаровало, дали ще има ресурс, който да подхранва мечтите ни?... И ние сега, спазвайки традиционния рефлекс за разбор на преживяното, правим опит за обзорна разходка из артпространствата на Бургас.

прочетено 2718 пъти
БЕБЕ 2010 СЕ КАЗВА ВАСИЛЕНА

За единайсeта поредна година списание „9 месеца” призира Последното бебе на изминалата година и Първото бебе на Новата година. Днес, 5 януари 2010 г., на пресконференция в БТА Мариела Дечевска, журналист от БТА, изтегли името на БЕБЕ 2010 – Василена. Малката чаровница се роди в 00 ч. и 1 мин на 1 януари 2010 г. в УМБАЛ «Д-р Георги Странски» ЕАД в Плевен. Тя тежи 4.250 кг и има ръст 53 см. Майка й е 32-годишната Мариела Андреева от Плевен. По професия Мариела е касиер, със съпруга й Димо Андреев имат и син – Добромир, който е на 3 ½ год.

прочетено 3938 пъти
Бургаските лечебници пишат европроекти за 2010 г.

Представители на общинска администрация и общински съветници проведоха среща с управителите на лечебните заведения за болнична и доболнична помощ на територията на община Бургас. Направен бе анализ на изпълнените дейности, касаещи обема и качеството на осигурената медицинска помощ за гражданите на общината през 2009 година. Очертани бяха приоритетите, обсъдиха се капиталовата програма и бюджета за 2010 г., готовността на лечебните заведения за участие в европроекти. Лечебниците са в предпроектна готовност и смятат да търсят помощта на ЕС за ремонт на сгради и закупуване на медицинско оборудване.

прочетено 2916 пъти
Проблемите на миграцията бяха обсъдени на кръгла маса в Бургас

Проблеми на миграцията и интеграционната политика бяха обсъдени на кръгла маса в Бургас. Дискусията на тема „Миграционна и интеграционна политика в България – национално и местно ниво” се проведе в заседателната зала на Община Бургас. Срещата, организирана от Европейския институт в София, е по проект „Подкрепа за разработването на политики и стратегии за успешно икономическо и социално интегриране на имигранти от трети страни в България”, финансиран от Европейския Интеграционен фонд.

прочетено 1653 пъти
АДВОКАТ НА ДЯВОЛА

Тази събота, 5 декември от 22:00 часа телевизионният таблоид „Горещо” гостува на „адвоката на дявола” – Марин Марковски, който споделя, че за цялата си тридесет и пет годишна кариера все още не е намерил отговор на въпроса защо човек убива, ограбва, изнасилва... В „Горещо” адвокат Марковски изнася потресаващи подробности по едни от най-коментираните и интригуващи дела от практиката си. Името му винаги се свързва със знакови процеси – адвокат е на Мила Гешева, обвиняваща Тодор Славков и още двама души в изнасилване, на сочения за физически убиец на Андрей Луканов Александър Русов, на задържания за убийството на сестрите Белнейски Лазар Колев... „По това дело никой нищо не прави в момента! Никой нищо не е правил и

прочетено 5441 пъти
ИСТИНСКАТА ПРИМА НА ПОП-ФОЛКА В „ГОРЕЩО”

„С годините човек иска и нещо друго – съвместно съжителство, семейство, дете!” – признава Тони Дачева в „Горещо” и разказва за връзката и раздялата си с Найден Милков, за отвличането и диабета и за пречките да осъществи голямата си мечта да стане майка

прочетено 1397 пъти
Договор за двустранно сътрудничество подписаха областният управител Константин Гребенаров и хетманът на Моравско-Силезийска област Ярослав Палас

Договор за двустранно сътрудничество подписаха областният управител Константин Гребенаров и хетманът на Моравско-Силезийска област Ярослав Палас, по време на визитата на българската делегация в гр.Острава, Чехия. Целта на споразумението е да се задълбочат добрите взаимоотношения между България и Чехия на регионално ниво. Подписването се осъществи в присъствието на Посланика на България в Република Чехия Здравко Попов и с него се сложи началото на културното и стопанско побратимяване на двете области. При полагането на подписите присъстваха още зам.-кметът по образование и култура в Община Бургас Йорданка Ананиева, консулът Марин Йовчевски, проф. Николай Овчаров - съветник на Министър Вежди Рашидов, доц. д-р Галя Христозова - зам.-ректор на Бургаски свободен университет и Илия Михов - член на обществения съвет за култура и спорт към Община Бургас.

прочетено 3104 пъти
Седмо издание на медийния конкурс Нашето общо Черно море

Конкурсът „Нашето общо Черно море“ отличава журналисти и сътрудници на медиите за професиолнално и обществено ангажирано отразяване на проблемите на околната среда и устойчивото развитие в черноморския регион. Конкурсът цели да повиши екологичната осведоменост и ангажираност на журналистите и широката общественост. По традиция бяха отличени медийни творци в три категории: електронни медии, печатни медии и фотография.

прочетено 1705 пъти


Резултати от вашето търсене:

Снимки от Бургас
Добави снимка
pepi Залез централна градска тоалетна Рози Учебници CALLAN метод 5 Старите бургазлии разказват място и за влюбени Елена Конкурс прическа Бургас 2009 ПАРЦЕЛ В ПАЗАРДЖИК
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development