Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Най-новият резултат от Вашето търсене:
Подробна програма, посветена на празника на Бургас – Никулден

25 Ноември 2010, Четвъртък

Празникът на града ще бъде отбелязан още с концерти и тържества в отдалечените квартали и съставни селища на територията на община Бургас. За втора поредна година за гражданите ще бъде обособен пункт за раздаване на рибена чорба, приготвена по стара рецепта на рибарите от Ченгене скеле. Новост в отбелязването на Деня на Бургас – Никулден ще бъде разкриването на втори пункт за печена риба и вино. Двата пункта ще бъдат разположени на две от най-емблематичните места в Бургас – до Грамофона /на ул. „Богориди”/ и до Часовника /градинката до х-л „България”/.

Още по темата >


Резултати от вашето търсене:


Наградиха малки художници и писатели в Карнобат

На 22.11.2010г. от 18.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ гр. Карнобат, се състоя награждаване на класираните участници в конкурсите за есе и детска рисунка на тема „Аз и моето семейство”. Инициативите са организирани от структурата на ЖГЕРБ по повод Деня на християнското семейство. В конкурса за детска рисунка, взеха участие ученици от начално-училищна възраст. Присъдиха се две първи места – Юлияна Павлова Гърбова

прочетено 2034 пъти
Откриват изложба на Стоян Цанев тази вечер в галерия Средец

Зам.-министърът на културата Димитър Дерелиев ще открие изложба графика на бургаския художник Стоян Цанев тази вечер от 18.00 часа в галерия „Средец”, съобщиха от министерството. Стоян Цанев е роден през 1946 г. в гр. Бургас, където живее и днес. Завършва Академията за изящни изкуства в гр. Варшава /Полша/ през 1973 г., специалност „Графика” при проф. Анджей Руджински, с награда на Министерството на културата на Полша. От същата година взема участие в представителните изложби в чужбина на Съюза на българските художници. Работи в областта на графиката, живописта и керамиката. Автор е и на екслибриси за поетите Недялко Йорданов, Христо Фотев и за изтъкнатия бургаски художник Георги Баев.

прочетено 4490 пъти
Надежда Кутева - с приз Пазител на традициите 2010

Инициативата за определяне на българите, които са допринесли през годините за запазване на културното ни наследство, е първата по рода си, а идеята на организаторите от Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите

прочетено 2860 пъти
Който си има елит си го събира

ИЗЛОЖБИ ЗА ГЛАГОЛИЦАТА СЪБИРАТ ЕЛИТА В СОФИЯ И ПЛОВДИВ ПО ПОВОД ДЕНЯ НА БЪЛГАРСКИТЕ БУДИТЕЛИ

прочетено 3168 пъти
Изложба на големия бургаския художник Георги Баев

Три години след смъртта на големия български художник, родом от Бургас Георги Баев - Джурлата, бургазлии ще могат да си спомнят за него с изложба, организирана от Община Бургас. Тя ще може да бъде видяна от утре, 19 октомври до 19 ноември, включително в Бургаска художествена галерия „Петко Задгорски” /ул. Митрополит Симеон 24/. Експозицията ще покаже 39 творби на Георги Баев, от които 21 картини, рисувани с маслени бои, 13 акварела и 5 литографии. Те са част от личната колекция на Боян Радев – близък приятел на художника.

прочетено 4101 пъти
АНГЕЛ ПОПОВ ЩЕ ДАРИ 40 000 ЛВ. ОТ КАРТИНИ НА ДЕТСКА КЛИНИКА

Благотворителната изложба “Нека хората с добри сърца да помогнат на нашите деца” ще помогне на хиляди малки пациенти

прочетено 3498 пъти
Деца превръщат отпадъци в изкуство

Пластмасови лъжици, найлонови торбички, фолио от цигари и други предмети от ежедневието стават част от живописни пана. Деца със специални образователни нужди (СОП) от ОУ „П. Р. Славейков” и техни връстници проявиха въображението си и превърнаха обикновените предмети в красиви картини в първата част от арт седмицата. Темата бе „Предметите от ежедневието като изкуство.” Напътстваха ги бургаските художници Николай Дубаров и Георги Динев. Втората тема, по която децата ще творят в петък е „Природата върху пано”.

прочетено 2133 пъти
Византийските църкви - тема на научен симпозиум в Несебър

По инициатива на община Несебър и фондация „Левентис”, НК на ИКОМОС- България и НК на ИКОМОС - Гърция се срещат в града на ЮНЕСКО

прочетено 1750 пъти
Съвременни италиански творци редят изложба в Бургас

От 27 септември до 10 октомври в Бургас ще гостува съвместна изложба на двама от съвременните италиански творци. Алба Гонзалес и Лука Бракали са артисти, които използват различен език за изразяване, но вдъхновен от една и съща стимулираща сила.

прочетено 1630 пъти


Резултати от вашето търсене:

Снимки от Бургас
Добави снимка
pepi закачалки 1 Конкурс прическа Бургас 2009 Предлагаме инкубатори за люпене на яйца червено Списание Влъхвите Флора -Бургас-2009.JPG успях! Флора Бургас 2009 Разлистване Бодил край Ясна поляна Конкурс прическа Бургас 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development