Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Добави Информация Валентин Касабов е роден в Бургас през 1958 г

 Валентин Касабов е роден в Бургас през 1958 г

Валентин Касабов е роден в Бургас през 1958 г. в семейството на лекари. Семеен, с едно дете. Внук на легендарния полк.Добри Касабов, който прави решаващия пробив в Унгарските Алпи през зимата на 1945 г. и пресреща войските на ген.Джордж Патън, носител на пълководческия орден за храброст „Св.Ал.Невски“.

     По майчина линия Валентин Касабов е праправнук на Поп Стамат Стаматов от Малко Търново, комитетски ковчежник на Васил Левски.

     Завършил е българска филология във ВТУ. Главен редактор на първия опозиционен вестник „Бряг“(1990-1991 г.), един от основателите на СДС-Бургас. Журналист от кариерата, кореспондент на национални вестници, работил е в повечето водещи печатни издания в региона, през последните години обаче е известен с авторското тв предаване „Паралакс“. Става общински  съветник от листата на „Гергьовден“(1999-2003г.), но напуска движението и се обявява за независим, след като централното ръководство се споразумява за общи действия с Йордан Цонев в Бургаския ОбС.

     Настоящ общински съветник, член на постоянните комисии по общинска собственост и по екология. Водач на групата общински съветници от АТАКА.    


Тази статия е разглеждана: 7045 пъти» обратно
Снимки от Бургас
Добави снимка
Приятелки в три цвята Стив и аз Един рицар в Париж от Бутик Исторически музей, Бургас Рози  Eroapteka Глухарчета Машините на Леонардо Странджанска гора Стилът на знаменитостите тръби 2
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development