Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Сезонът на „акулите” започна с победа в черноморското дерби



10 Август 2009, Понеделник



Сезонът на „акулите” започна с победа! В дербито на морските градове „Черноморец - Бургас” се наложи с 2:1 над варненци от „Черно море” в мач от 1-вия кръг на новото футболно първенство на „А” група. Над 3 000 зрители приветстваха победата на своите любимци на стадион „Лазур”.

Сезонът на „акулите” започна с победа!
В дербито  на морските градове „Черноморец - Бургас” се наложи с 2:1 над варненци от „Черно море” в мач от 1-вия  кръг на новото футболно първенство на „А” група.
Над 3 000 зрители приветстваха победата на своите любимци на стадион „Лазур”. 
„Акулите” демонстрираха не само по-големи футболни достойнства, но и похвални воля и  дух. Те успяха да преодолеят две сериозни изпитания в хода на срещата. Първото беше още в 54-ата секунда, когато „Черно море” откри резултата чрез Йордан Юруков при първата си атака. Възпитаниците на старши треньора Красимир Балъков обаче бързо се отърсиха от шока и в 5-ата минута Ектор Гонзалес изравни с феноменален удар от воле по диагонала. 
В 14-ата  минута футболистите на „Черноморец-Бургас”  отново вдигнаха трибуните на крака: Мишел Платини направи 2:1след комбинация с Адриан Фернандес. Второто изпитание  за домакините дойде в 39-ата минута. Нилтон Кардосо получи втори жълт и съответно червен картон. 
Останали  с човек по-малко, след почивката  „акулите” приеха играта в своята половина и разчитаха на контраатаки. Защитата и вратарят Паскал Борел  удържаха геройски напора на съперника, а напред с бързите си пробиви се отличи резервата Матиас Мориц. 22-годишният германец заслужи овации за борбеността си, но нямаше шанса да се разпише.
След  последния съдийски сигнал черноморци се отправиха към сектора с  агитката на тима, за да й благодарят за вярната подкрепа, а новият талисман – акулата Шарки направи победна обиколка под овациите на публиката. Зрителите отново чуха и новия химн на „Черноморец-Бургас”.
В следващия, 2-ри, кръг от първенството на „А” група  четата на Краси Балъков отново играе  на стадион „Лазур”. На 17 август /понеделник/ в Бургас ще гостува „Локомотив” /Пд/. Мачът ще започне в 19 ч.
Съставът  на „Черноморец-Бургас” при победата над „Черно море”: Паскал Борел, Йохен Зайц, Николай Кръстев, Траян Дянков, Орлин Старокин, Нилтон Кардосо, Марсио Нуньо, Ектор Гонзалес, Роберто Карбони /46 – Цветомир Цонков/, Мишел Платини /82 - Костадин Дяков/, Адриан Фернандес /68 – Матиас Мориц/.



Черноморец-Бургас

Черноморец-Бургас

Черноморец-Бургас
Прочетено: 3149 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Професионални Кокили!!! kss Финансова помощ за бедните Флора Бургас 2009 pepi Забранено за нудисти Кокили за Строители закачалки 2 Залез Компасът на ул. Аз в Лондон Лутън Флора Бургас 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development