Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Добави Информация Църква Успение Богородично

Църква Успение Богородично

Църква “Успение Богородично”
Разположена е в центъра на град Малко Търново. Построена през 1745 г. В сегашния си вид църквата е изградена през 1830 г. Мраморна плоча, вградена в южната стена на храма, е свидетелство на годината на изграждането му, а също, че това е “българска православна църква”, възстановена за трети път и осветена на “9 май 1899 год”.
При строителството през 1830 г. взимат участие и руските войски от армията на генерал Дибич Забалкански. В църквата сега се съхраняват повече от 150 икони, сред които има прекрасни образци на странджанската иконописна школа. Една част от тях датират от началото на ХIX в - “Света Троица”, “Свети Йоан Кръстител”, “Свети Никола” и др.

http://www.strandja.bg/malko_tarnovo_bg.htmlТази статия е разглеждана: 1958 пъти Галерия

» обратно
Снимки от Бургас
Добави снимка
На Вая Курсове по Регресивна Терапия в Институт за Регресивна и Реинкарнационна Терапия – Уъркшопове – Индивидуални сесии по регресия Финансова помощ за бедните Алекс Черноморец Бургас ЛЯТНА ЗАНИМАЛНЯ-ЛЯТНО УЧИЛИЩЕ Театър за драма. опера и балет, Бургас Флора Бургас 2009 джу зън-зън Летен театър Над Община Бургас Кукерландия 2011, Ямбол
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development