Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Добави Информация Малко Търново

Малко Търново

Малко Търново се намира в българската Странджа планина. В района има много извори. Жителите на град Малко Търново и селищата от региона са потомци на старо българско население.
Част е от Стоте национални туристически обекта — Български туристически съюз.В Малко Търново и околностите му се намират множество археологически находки от особена важност, свързани с траките. Според редица известни изследователи на това място съществува селище от дълбока древност, за което предполагат откритите находки от различни епохи. Много интересни за посетителите са двете куполни тракийски гробници край града.
Строени от прецизно обработени мраморни блокове, те са произведение на тракийската монументална архитектура от 5 — 3 век пр.н.е., представящи погребалните практики на аристокрацията.Единственият град в сърцето на българска Странджа. Разположен е в средата на котловина, между реките Резовска и Меча река.
Околностите на Малко Търново предлагат богат избор на интересни места за почивка сред природата - запазени гористи райони с многобройни извори, параклиси, над 60 вековни дървета. Само на 5 км югозападно от града се намира най-високата точка в българска Странджа -  вр. Голямо градище (710 м), откъдето се открива просторна гледка към хълмовете на Странджа, а при ясен ден може да се види Черно море.

Тази статия е разглеждана: 3516 пъти Галерия

» обратно
Снимки от Бургас
Добави снимка
Синята пеперудка Pepi Пролет, кокичета ПЕПИ Kapoto обход в търсене на храна Исторически музей, Бургас pepi Момчета Aerogara Byrgas Флора -Бургас-2009.JPG завихряне
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development