Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Добави Информация Национален Хотелиерски Мениджмънт Клуб

Национален Хотелиерски Мениджмънт Клуб

Национален хотелиерски мениджмънт клуб спечели приза "Хермес" в раздел "Браншови организации" на класацията "Годишни награди на Българска търговско-промишлена палата" за 2007 г., като това го нареди сред едва шестте национални асоциации (от всички икономически сектори) получили наградата от 2000 г. насам. Отличието се дава като признание на национални асоциации, които показват най-динамично и устойчиво развитие и които имат реален принос към българската бизнес среда. Критериите, които БТПП използва са безпристрастни и класически, използват се в световните класации на "Форбс" и "Форчън" и имат изключително икономически характер, като ръст на броя на членовете в проценти, брой участия в инициативи, подадени становища, инициирани мероприятия, членство в международни организации, участия на браншовата организация в международни проекти и др.

Асоциация "Национален хотелиерски мениджмънт клуб" е основана през 2003 г. от и за собственици, изп. директори, управители и мениджъри от средно управленско ниво с напредничаво мислене и съвременно отношение към хотелиерството и ресторантьорството. Учредители са водещи компании като "Шератон София Хотел Балкан", "Радисън САС Хотел София", "НИКМИ" АД, "ТурМаркетинг" ООД и още 17 юридически и физически лица.


Националната асоциация е регистрирана в Софийски Градски Съд по Закона за юридическите лица с нестопанска цел по фирмено дело 12971/2003 г.

Национален хотелиерски мениджмънт клуб е признат от Държавната агенция по туризъм за легитимно туристическо сдружение, съгласно разпоредбите на чл. 14 от Закона за туризма и е вписана в Националния туристически регистър с N РД-24-0680/21.06.2007 г.

От 1 януари 2007 г., Национален хотелиерски мениджмънт клуб е приет като редовен член в Международната хотелиерска и ресторантьорска асоциаци (IHRA), със седалище в Женева. Основана през 1946 г., тя е единствената призната от ООН световна бизнес организация в хотелиерството и ресторантьорството. В нея членуват националните асоциации на над 100 държави и 50 световни хотелски вериги. Няколко месеца след членството си, НХМК се пребори за домакинството на годишната среща на IHRA (11 и 12 март, 2007 г.) и доведе в София председателите на международните национални асоциации, членуващи в нея, за което получи благодарствено писмо от генералния директор г-н Ейбрахам Разентал.




Тази статия е разглеждана: 1870 пъти



» обратно
Снимки от Бургас
Добави снимка
Лилиум Есен 2011 /Парка срещу Окръжна болница/ жълто Пожарната в Бургас Великолепието на Париж от Бутик Списание Влъхвите лека вечер Черноморец Бургас моите цветя Езикови курсове от учебен център „СИТИ“ Тройката, паметника
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development