Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Добави Информация ПГ по строителство, архитектура и геодезия "Кольо Фичето"

гр. Бургас
бул. Ст. Стамболов 69
Директор: Веселин Пъйнев
тел. 056 530 094, 542 776, 549 486
e-mail: [email protected]
http://www.kolioficheto.com/

Техникумът по строителство “Кольо Фичето” Бургас е създаден през 1960 година.
През учебните 1960/61 и 1961/62 год. той е съществувал в сградата на Механотехникума, а от учебната 1962/63 год. заема новопостроената сграда - първоначално, настоящия основен корпус на техникума.
През дългогодишния период на съществуване той е обучил хиляди строителни кадри - работници, строителни техници, геодезисти, водостроители. Най-голямата част от бившите възпитаници на училището в момента са президенти, мениджъри, строителни техници, ръководители на звена във водещи строителни фирми на територията на Бургаска област и в цялата страна.
Техникум с традиции, в учението, труда, спорта, художествената самодейност, професионално-творческата самодейност и пр.
От 1995 година нашия техникум, заедно със Строителен техникум София започна работа по пилотен проект на програма “ФАР” - “Усъвършенстване на професионалното образование и обучение” на модулен принцип след XI клас по професията “Строителен техник”.
От учебната 1998/99 година по същия проект започна обучение на ученици с прием след VIII клас по същата професия и на същия модулен принцип.



Тази статия е разглеждана: 7078 пъти



» обратно
Снимки от Бургас
Добави снимка
ll Рибари в Истанбул Флора Бургас 2009 Лалета от Бутик Международен Семинар на фризьорите София Кедрите Конкурс прическа Бургас 2009 Есен Йордановден 2011, Бургас - от Тина Парк в Бургас, Младежки дом Pepi Заслон в местност Силкосия
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development