Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Добави Информация ГЧЕ "Васил Левски"

гр. Бургас
ж.к. Лазур, ул. Копривщица 10
Директор: Уляна Желева
тел. 056 83 75 91, 81 16 40, 81 16 41
e-mail: [email protected]
http://www.gimnasy-rus-bs.net/

Гимназия за чужди езици "Васил Левски" гр.Бургас е училище с 40 годишна история, емблематично за региона като духовно средище, създаващо личности с висок интелектуален и творчески потенциал, които успешно се реализират във всички сфери на икономическия и обществено- политическия живот у нас и в чужбина.То е правоприемник на III Политехническа гимназия,трансформирана през 1963 година в Руска езикова гимназия и през 1992 година-в Гимназия с преподаване на чужди езици. Спецификата на учебно-възпитателния процес, която винаги е била приоритетно ориентирана към руския език и руската култура, постави на изпитание съществуването на училището в първите години на демократичния преход. Но с професионализъм и амбиция, учителският колектив, подкрепян от родителската общност, се противопостави на негативните тенденции така, че изправено пред закриване със 17 паралелки и без собствена база през 1994 година, днес училището се помещава в нова, модерно обзаведена и перфектно стопанисвана сграда, а в него се обучават 782 ученика в 30 паралелки със засилено изучаване на руски и западен(английки,немски и френски)езици. В него работят 76 високо клалифицирани педагози, сред които:1 доктор на науките, 2 с I ПКС, 10 с II ПКС и 2 с III ПКС.



Тази статия е разглеждана: 9230 пъти



» обратно
Снимки от Бургас
Добави снимка
Подводен свят аз  като бебе с майка ми Бургас, ФЛОРА 2009 pepi Летния театър на Бургас Парк в Бургас, Младежки дом Флора -Бургас-2009.JPG КРАСИВИ И ПОЛЕЗНИ НЕЩА! Неизмазана тухлена селска къща 2 wellcome to bourgas
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development