Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Добави Информация Бяла магия събира художници и фотографи

Бяла магия събира художници и фотографи

В тридневния зимен фестивал ще участват и деца от школата по батик На снимката: Вчера по обед галеристката Аделина Божанова все още имаше какво да довършва по изложбата. Творбите ще останат на познатия адрес до 4 март С какво, ако не с белия цвят, най-първо асоциираме зимата. На тази основа е изграден първият за Бургас зимен артфестивал, който включва 3 прояви в 3 поредни дни. Единственото изискване пред участниците – художници и фотографи, е те да ограничат фантазиите си в този цвят. Всичко останало – формат, технически средства, изпълнение, сюжет – е напълно и изцяло във властта на авторовото въображение. С познатата суетня на „Александровска“ 22 снощи бе даден стартът на зимната емоция „Бяло“. Експозицията от живопис, графика и скулптура събра не само авторите, а и десетки почитатели на изобразителното изкуство. Трийсет бургаски художници и 21 техни колеги от страната заявиха желание да влязат във вихъра на бялата магия. Някои от авторите са включени с по 2 произведения, така че общият брой на творбите надхвърля 60. Дружественият шеф Георги Динев, инициирал събитието, смята, че началото е ударно и че ще даде импулс за следващите издания – да бъдат по-разширени жанрово, да се вкарат и други изкуства. „Много съм радостен, че колегите от страната се отзоваха. Те са наши приятели, близки хора, затова за мен беше важно да усетя колко те са навити и какво удоволствие изпитват. Заставам зад всяка една картина, твърдя, че това, което бургазлии могат да видят, е най-актуално за момента и показва една съвременна естетика“, поясни Динев. Вторият сегмент от феста „Бяло“ е отреден за фотографите. Довечера членовете на Бургаската фотографска общност ще се съберат в библиотечната зала на „Булаир“ 10, за да открият колекцията си от „бели“ фотографии. Любопитно ще е за публиката да види как 19-те автори са успели да използват светлината като изразно средство и да представят чрез нея усещането си за този цвят. Снимките ще останат в галерията до 27 февруари. В третия фестивален ден ще се включат най-малките – възпитаниците на Златка Бобева от школата по батик. Свои рисунки те ще подредят в галерия „Богориди“, откриването е утре от 12 часа. За организаторите свежото присъствие на най-малките е изключително ценно, защото е знак за приемственост и полезен контакт между поколенията.



20.02.2009

В-к ФАКТОР Бургас





Тази статия е разглеждана: 1508 пъти



» обратно
Снимки от Бургас
Добави снимка
камини всичко за отопланието Бургас, Флора 2008 Есен Строеж с кран Първа копка Долно Езерово Община Бургас Барселона pepi Декоративни дървени конструкций ПЕПИ Храбрая ворона
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development