Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Добави Информация АЛО, АЛО, АНХИАЛО...! – кабаре пародия на Читалищен театър “Просвета” гр.Поморие

Телевизионният сериал “Ало! Ало!” с автори Крофт и Лойд е уникално комедийно явление в световните медии. Аловистите, така се наричат милионите анонимни фенове на пародийната сага по цял свят, имат различни любими персонажи или пристрастия към култови реплики. “(“Добри ютро!”, “Слушайте внимателно, няма да повтарям” и т.н.) и абсурдни ситуации. Със Златна Костова – заклет “аловист” и преводач на сериала на български език, от две години търсим възможност за сценична реализация на едноименната пиеса “Ало, ало!” в българското театрално пространство. За мое щастие бях издирен от “поморийската съпротива” и без много увещания с опряно в челото дуло на “воден пистолет” със Златна се заехме да адаптираме текста, персонажите, ситуациите и част от култовите реплики към поморийската действителност в окупиран България през Втората световна война, та чак до днес.
Резултатът в нашето пародийно представление, чието основно място на действие е хоребара ( хотел, ресторант, бар) или иначе казано казино-кабарето на Ренде – Анхиалото (за ужас на заклетите “аловисти” такова нашето име на Рене Артоа). Надявам се, драги зрители и уважаема публико, че ще ви развеселим с неугасващия хумор на поморийските театрални зевзеци – продължители на 110-годишно театрално дело, борещи се от 25 години за възстановяване на разрушения им дом (сградата на читалище “Просвета” бе разрушена през 1986 год.).
Ще посолим смеха ви със спомена за прочутите поморийски солници, ще посрещнем Хитлер на поморийската гара, но той ще дойде там не по нарязаната вече за скрап железопътна линия, ана крилете на въображението на самодейците – любители от 120-годишното читалище “Просвета”. Ще пеем серенади и щ танцуваме в ритъма на люлеещите се лодки от трицифрената поморийска рибарска флотилия.
И ако поморийския фар не свети в звездната нощ, се надяваме да чуеш морзовите точки и тирета от пророческия сигнал “Ало, ало, Анхиало” на призрачния анхиалски телеграфист отправен към съвестта на всички, от които зависи Яворовите скали да не се превърнат в основи на поредния черноморски хотел, Амфитеатърът – в лоби бар или дискотека, а скромният му паметник – в портиер на поредното ни петзвездно човешко безумие..
“Ало, ало, Анхиало!” е нашето сбогуване през смях и сълзи с онзи чист, подреден и духовно –романтичен град... и предупреждение:
- Слушайте внимателно, няма да повтарям – духовната съпротива е жива в Анхиало!
Да живее Читалището! Да живее Театрото! Да живее Поморие!
Докладчик: ................... /Къркеланов/
Очакваме ви на 19 март /четвъртък/ 19:30 часа в Санаториум на МЗ -“АЛО, АЛО, АНХИАЛО...!” – кабаре пародия на Читалищен театър “Просвета” гр.Поморие, по пиесата на Крофт и Лойд, Режисьор:Георги Къркеланов

Тази статия е разглеждана: 2431 пъти



» обратно
Снимки от Бургас
Добави снимка
Черноморец-Поморие ГРОБИЩЕН ПАРК КАСТИНГ  ЗА  МОДЕЛИ - AF  MODELS - гр. Бургас Руски паметник, Бургас Разлистване През поколение Конкур глазами зрителя Приятелки в три цвята Кукерландия 2011, Ямбол Созопол Духовности Pink For Sale
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development