Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Добави Информация Танцова академия Бургас

Фондация „Танцова академия Бургас” е основана в края на 2006 г. и е приемник на първото по рода си в страната Танцово училище „Михов”, създадено през 1991 г. от многократните шампиони на България по стандартни и латиноамерикански танци и носители на множество престижни национални и международни награди Илия и Кристина Михови. Към тях, като съоснователи, се присъединяват Наташа Кондова и шампионът на България по латиноамерикански танци Трендафил Сърмов.
За 3-4 месеца, с помощта на дарения, е създадена и оборудвана многофункционалната база на Танцовата академия, разположена на партерния етаж в сградата на Информационно обслужване АД. Градът се сдобива с най-съвременния и модерен център за танцово обучение, не само в Бургас, но и на територията на цялата страна. Комплексът се състои от бална зала с 400 кв. м танцувална площ, балетна зала, съблекални, бани, кафе-ресторант, бар. Професионалното озвучаване, климатизация и вентилация създават комфортна и незабравима емоционална атмосфера.
Изградена е и специална рампа за инвалиди, така че и те да имат достъп до паркета.
Фондация „Танцова академия Бургас” работи в тясно сътрудничество с Община Бургас, с национални и международни танцови организации, федерации, асоциации, сдружения и клубове. На територията на общината тя си сътрудничи с множество детски градини, училища, нестопански организации и др.

Тук се провежда невероятна поредица от танцови вечери под надслов „Нощта на звездите”, с участието на цяла плеяда знаменитости от танцовия свят в областта на стандартните и латино танци, салса , класически балет, народни танци. През февруари фондацията организира Национален турнир по акробатичен рокендрол.

Съвместно с Българската професионална танцова асоциация, в залите на Академията се провеждат национални семинари. Многообразната дейност на фондация „Танцова академия Бургас” обхваща организирането и провеждането на поредица от концерти на водещи музикални формации от страната; на празници на модата с цел демонстриране на синтеза между различните видове изкуства; на поредица от празници и балове за децата от града, за хората с увреждания, за хората от третата възраст и пр.


Тази статия е разглеждана: 7879 пъти» обратно
Снимки от Бургас
Добави снимка
Созопол - пристан Летния театър на Бургас търговски център Машините на Леонардо Пролет, кокичета сред тухли ograda Ботева и Фердинандова pepi pepi Близо до жп гарата Воробей от страха полез на стенку
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development