Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Добави Информация Андрей Ковачев

Андрей Ковачев

Роден в София. Завършва НПМГ и специалност Екология в Биологическия факултет на СУ “Св. Климент Охридски”. Дипломната му работа е проучване, направено за пръв път в България - картиране на атмосферната чистота в район на София чрез лишеи, растящи по дърветата. През 2000 г. участва в 10-та Антарктическа експедиция, пребивавайки месец и половина на остров Ливингстън като специалист по лишеи. Докторант е в Ботаническия институт на БАН.

Природоизпитател, биолог, изследовател, природозащитник, в постоянна битка за защита на природата по всички направления – с улични протести, кампании, петиции, становища в експертни комисии, като представител на природозащитните организации в Брюксел, в работа с европейските институции (Европейската комисия, Европейския парламент, Съвета на Европа).

Учредител и инициатор на коалиция “За да остане природа в България”, един от основните двигатели на кампанията за спасяване на Кресненския пролом (1997 г.) и последвалата кампания за спасяване на Пирин (и двете дали началото на намесата на природозащитното движение за коригирането и създаването на закони). От 1992 г. е в Сдружение за дива природа БАЛКАНИ, с които организира множество акции и кампании. Участва активно от самото начало на кампанията за Иракли, кампаниите за каскада Горна Арда, за Странджа, за Витоша, Рила, Пирин. От 2004 г. работи за изграждането на мрежата НАТУРА 2000 в югозападна и северозападна България и участва активно във всички кампании за защита на природата и зоните от НАТУРА 2000, участва в изготвянето на почти всички жалби до Европейската комисия относноНАТУРА 2000. Ръководи научната група, разработила основополагащия документ, залагащ параметрите за опазване на НАТУРА 2000. В момента работи по проект за подпомагане и развитие на земеделието в зони от НАТУРА 2000.

Андрей е един от тримата съпредседатели на ЗЕЛЕНИТЕ и сред инициаторите за създаването на партията, регистрирана през 2008 г.

“За мен влизането в политиката е необходимост, а не личен избор. То е следствие от липсата на политическо представителство, липсата на избор за кого да гласувам и липсата на политици, с които да работя, когато става дума за защита на природата и хората в България.”

 

за контакти:
E-mail: [email protected]
Мобилен тел.: 0887788218

Тази статия е разглеждана: 1753 пъти



» обратно
Снимки от Бургас
Добави снимка
Първа копка търговски център къща на 20км от бргас Кавказка иглика Созопол http://rosengeorgiev.com Декоративни дървени конструкций Конкурс прическа Бургас 2009 Площад Тройката, Бургас Синята пеперудка Община Бургас
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development