Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Добави Информация Деница Петрова

Деница Петрова

Родена във Варна. Завършва социология в СУ “Св. Климент Охридски”. Запалена за идеята да се въведе екологично образование в България, което след време ще доведе до реализирани зелени политики. Интересува се от алтернативен туризъм, планински водач. Работи по анти-ядрената кампания, в протестите срещу АЕЦ Белене, а oт 2007 г. е един от учредителите на Института за зелена политика. Извършва проучвания на енергийния сектор, възобновяемите енергийни източници, изследва урановите мини. След няколкогодишна работа в НПО сектора и непрекъснатия сблъсък с институциите, тя е сред хората, създали инициативния комитет на ЗЕЛЕНИТЕ поради необходимостта от политическо представителство на идеята за защита на природата в България.

Деница е един от тримата съпредседатели на ЗЕЛЕНИТЕ. Нейната цел е да работи за налагане на зелените идеи и на европейско, и на национално ниво.

 

“Реших да се занимавам с политика заради несъгласието ми с начина, по който се управлява страната ни и вътрешната ми невъзможност да гледам пасивно как се унищожава това, което най-много обичам в България — природата. Гражданската активност за мен е осъзната кауза - начин да постигнем по-добро управление и контрол върху институциите. Наша, на гражданите, е задачата да го постигнем, а не да чакаме “месията”, който всичко ще постави на мястото.”

 

за контакти:
E-mail: [email protected]
Мобилен тел.: 0889880908

Тази статия е разглеждана: 2538 пъти



» обратно
Снимки от Бургас
Добави снимка
АЗ от прозореца Pepi Димитър Николов Калиакра АЗ ПЕПИТА Театър за драма. опера и балет, Бургас Графила 2009, Бургас Аз в Лондон Лутън Пътна помощ Конкурс прическа Бургас 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development