Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Добави Информация Валери Симеонов е роден през 1955 г. в Долни чифлик, Варненска област

 Валери Симеонов е роден през 1955 г. в Долни чифлик, Варненска област

 Валери Симеонов е роден през 1955 г. в Долни чифлик, Варненска област, произхожда от семейството на военен офицер и учителка. През годините родителите му сменят няколко населени места, заради работата на баща му. Завършва ямболската математическа гимназия с пълно отличие. Оттогава датира приятелството му с Волен Сидеров, който е от Ямбол и също е възпитаник на математическата гимназия.

      По професия е електроинженер, завършил е ВМЕИ-София. Вдовец, с две деца.

     Започва трудовия си път по разпределение като пом.технически ръководител в „Трансстрой“, след това работи в отдела по реконструкции на аерогара Бургас и в кораборемонтния завод „Драгни Недев“. Три години плава в Атлантическия океан с траулери  на „Океански риболов“, като електромеханик. От 1985 до 1991 г. е енергетик в най-тежкото производство на металургичния комбинат край Дебелт - прокатната линия на Стан-300. В този период  прави няколко рационализации по електрическата част на жплинията Бургас-Дебелт  и по оптимизацията на технологичния процес в Стан-300. Синдикален лидер на КТ“Подкрепа“ в комбината, един от основателите на СДС-Бургас. През 1991 г. създава първата си частна фирма за монтаж на таксиметрови апарати, откъдето идват и средствата за старта на кабелната тв мрежа в Меден рудник.   Три години по-късно, на 24 януари 1994 г. бургазлии за първи път гледат новинарска емисия и собствена телевизионна програма, която бързо покрива региона. Сега националната СКАТ ТВ е четвърта по рейтинг електронна медиа в страната. Има студия по цялото Южно Черноморие, София,  Пловдив, Варна и Кърджали,  разпространява се по сателит от Канада до Близкия Изток. От зараждането й досега СКАТ ТВ последователно и без компромиси защитава патриотичната кауза. За нея великият родолюбец Николай Хайтов казва:“СКАТ ТВ  е най-българската телевизия“.    

     Валери Симеонов влиза в реалната политика на местно ниво едва през есента на 2003 г., макар че още на парламентарния вот през 2005 г. няма пречка да стане депутат от набиращата скорост и влияние националистическа партия АТАКА, която тръгва от едноименната тв рубрика на Волен Сидеров. С незначителен финансов ресурс, през есента на 2007г. Симеонов  вкарва в ОбС на Бургас 13 съветници на АТАКА, с един по-малко от групата на ГЕРБ. Самият той е кандидат за кмет и стига до втори тур, изпреварвайки с близо два пъти повече гласове Йоан Костадинов - считан за несменяем кмет в продължение на 12 години. През ноември същата година е избран с пълно единодушие за председател на ОбС. Ръководи го три месеца с желязна дисциплина и в синхрон с действията на кметската администрация. На 22 декември подава оставка, омерзен от решението на ГЕРБ, БСП, СДС и няколко по-малки партии да се построи джамия в най-големия бургаски комплекс Меден рудник. След оттеглянето му от поста, местната власт в Бургас изпада в дълбока и непреодолима криза под ръководството Снежина Маджарова от ГЕРБ. Към този момент Симеонов е общински съветник от групата на АТАКА и член на две от комисиите по рекламна дейност и обектите по чл.56 от ЗУТ.    


Тази статия е разглеждана: 5832 пъти



» обратно
Снимки от Бургас
Добави снимка
аз Мишка Български секс магазин Пожарната в Бургас ТРИ ИГРИВИ БУРГАЗЛИЙКИ Глухарчета това си е моята приятелка Четвърти рожден ден Конкурс прическа Бургас 2009 производител на мебели по поръчка- мебели,кухни,вградени гардероби,легла,секции,антрета,детски стаи,офис на конкурентни цени pepi
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development