Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Добави Информация Мажоритарният кандидат и водач на листата Божидар Димитров е роден в Созопол през 1945

Мажоритарният кандидат и водач на листата Божидар Димитров е роден в Созопол през 1945

Мажоритарният кандидат и водач на листата Божидар Димитров е роден в Созопол през 1945 г. Доктор по история, специалист в областта на българското средновековие и османския период.Специализирал е във Ватикана. Член на БСП до момента на регистрацията на листата на ГЕРБ в Бургас.

     През 1994 г. е назначен за директор на Националния исторически музей. През 1997–1998 г. има задочен конфликт с президента  от СДС Петър Стоянов по повод връщането в Зографския манастир на черновата на „История славянобългарска“. В резултат на това договорът му в НИМ е прекратен.

      В периода 1998-2001г. работи като журналист на свободна практика и в СКАТ ТВ като автор и водещ на историческо предаване с патриотична насоченост. Възстановен е като директор на НИМ през 2001 г. с идването на президента на БСП Георги Първанов.

     Два пъти е бил в листите за народни представители на БСП - в Кърджали и в Шумен, през 1997 и през 2001г. Член е на Висшия партиен съвет на БСП до 2006 г., когато на частичните избори за кмет на София не подкрепя Татяна Дончева и застава зад кандидатурата на Бойко Борисов. По това време Димитров е и водач на групата общински съветници на БСП в Столичния общински съвет.

    През 2002 г. премества историческото си предаване от СКАТ в БНТ, но не прекратява тесните си приятелски връзки с националната СКАТ ТВ, където и към настоящия момент често гостува по различни поводи. Автор е на в.“Десант“ от първия му брой.

Тази статия е разглеждана: 1758 пъти



» обратно
Снимки от Бургас
Добави снимка
Републиканска след ремонта МАШИНА ЗА БЕЗВЪЗДУШНО БОЯДИСВАНЕ БУТАЛНА ПОМПА, AIRLESS,1300W, 220V-1940 ЛВ. В очакване на жертвата ремонт носачи Мишка Предлагаме инкубатори за люпене на яйца Алеята-Бургас Машините на Леонардо Републиканска след ремонта Цветы луговые Флора Бургас 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development