Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Добави Информация Димитър Бойчев е роден в Несебър през 1965

Димитър Бойчев е роден в Несебър през 1965

Вторият в листата е областният кординатор Димитър Бойчев е роден в Несебър през 1965 г., живее на семейни начала с адвокатка, от която има две деца, но никога не се е появявал с нея на публични места. През 2007 г., в навечерието на местните избори, твърди, че семестриално  е завършил Благоевградския университет, но до този момент не е показвал диплома, нито е конкретизирал специалност.

Започва трудовия си път като сервитьор. В бизнеса влиза през 1990 г., когато покойният Димитър Янков осигурява на него и съдружниците му Живко Горанов и Димитър Въчев-Чибата арендни договори за механа „Нептун“, бар „Делта“ и  дискотека „Фрегатата“. През 1997-1998г. държи осем чейнчбюра в Слънчев бряг. До 2000 г., когато съдружниците му късат с него,  тези заведения са посещавани предимно от представители на ВИС-2. Най-известен е тесният контакт на Бойчев с екзекутирания през 2005 г. Димитър Димитров-Маймуняка. Днес и двамата бивши съдружници на Бойчев не желаят да коментират защо са се отделили от него.

Става възлова фигура в ГЕРБ благодарение на Недялко Кирезиев, с когото имат обща фирма за таксита и товарни превози. До поемането на летище-Бургас от немския концесионер, зад който всъщност стои групировката ТИМ, фирмата на Бойчев и Кирезиев държи контрола върху такситата, обслужващи пътникопотока  на север и на юг от аеропорта. Сблъсъците с конкерунцията са потушавани с побоища и сплашване. Кирезиев произхожда от структурите на СИК и е съдружник на Бойко Борисов в скандалноизвестната с производството на фалшиво Марлборо „Тео интернешънъл“, разбита от НСБОП през 1997г. През 2006 г. Кирезиев прави контактът на бургаските бунтари срещу разкопаните Йоанови улици с Бойко Борисов. Това е времето, когато се заражда идеята ГЕРБ в София. Тогава протестиращите са водени от лидера на СДС Димитър Николов, днешен кмет от ГЕРБ.С тях, от първия ден е и Бойчев. Кирезиев остава в сянка, за да не се възпроизвежда в публичното пространство историята с „Тео интернешънъл“, но всъщност продължава да дърпа конците на всички останали, свързани тук с ГЕРБ. От неговата лична квота са и две общински съветнички в групата на ГЕРБ, в чиито служебни биографии фигурират връзки с лица от подземния бизнес.      

На местните избори през 2007 г. Бойчев кандидатства за общински съветник в Несебър, втори е в листата. ГЕРБ не успява да вкара нито един съветник в местния парламент. Името на областния координатор на ГЕРБ стана известно едва през февруари т.г. чрез показан в медиите  огромен незаконен строеж (поради нарушени строителни граници) върху терен, който той и сестра му Веселина Таралова са придобили, вписвайки се  като социалнослаби граждани  при  екскмета на Несебър Николай Трифонов. Дотогава Бойчев е абсолютно  неразпознаваем за съгражданите си, защото живее в Бургас.

Пак тогава в казионната преса на Бургас се появява на първите страници платено социологическо проучване, според което Димитър Бойчев е любимецът на бургазлии и е сред най-разпознаваемите и предпочитани за депутати личности на ГЕРБ. В същия анализ се посочва, че  ако изборите бяха през март, ГЕРБ ще победи в областта и в общината, защото рейтингът й е два пъти по-голям от БСП и АТАКА, взети заедно.

Близки до областния координатор партийни съратници твърдят, че никога не са го виждали да пише - нито ръкописно, нито на компютър.

Тази статия е разглеждана: 11704 пъти



» обратно
Снимки от Бургас
Добави снимка
ПАРЦЕЛ В ПАЗАРДЖИК Пристанище Созопол Лувъра, Париж - от Бутик моите цветя Фонтанът на лека вечер Цветя Spirit of Burgas Змийския остров - Созопол Първа копка Долно Езерово Александропулис, Гърция - юни.2007 Бургас., ФЛОРА 2008
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development