Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Добави Информация РЕГЛАМЕНТ за провеждане на Летните празници на изпятата поезия Солени ветрове – Бургас 2009

През и 2009 година Празниците ще се проведат на 24 и 25 юли, на открита сцена „Охлюва” в Морската градина. В случай на лоши атмосферни условия е предвиден вариант на закрито.

Конкурсът е за авторска песен, написана през последните две години, на тема „СРЕЩУ ВЯТЪРА”, която позволява както изразяване на активна гражданска позиция, така и търсенето на нови поетични изразни средства и музикални форми.

Желаещите да се включат в Празниците изпълнители следва в срок до 17 юли да потвърдят участието си на e-mail адрес [email protected]. Желателно е заявката за участие да се съпровожда от кратка автобиографична справка, изготвена по начин, по който участникът желае да бъде представен на сцената.

Официалната програма на Празниците включва следните концерти:

24.07. 16,30 Откриване
„СРЕЩУ ВЯТЪРА” – І част от Конкурсната програма
19,30 „И ТОВА НАРИЧАМЕ МОРЕ” – Избрани песни на морска тематика
25.07. 16,30 „СРЕЩУ ВЯТЪРА” – ІІ част от Конкурсната програма
19,30 „СОЛЕНИ ВЕТРОВЕ” – Гала-концерт
Награждаване и закриване

Концертите „СРЕЩУ ВЯТЪРА” имат, освен конкурсен, и представителен характер. Участниците се представят с по 2 песни с общо времетраене не повече от 10 мин., като предварително обявяват песента за конкурса (в случай, че има такава).

В концерта „И ТОВА НАРИЧАМЕ МОРЕ” участниците предварително подават заявка и изпълняват по 1 песен на морска тематика.

Песните се изпълняват на живо, с акустични инструменти. Препоръчва се да се пее отчетливо, за по-добро възприемане на текстовете. Не се допуска пеене на синбек.
В Гала – концерта ще прозвучат наградените песни, както и най-доброто от другите концерти.

Предвидени са Награди за най-добра песен, отговаряща на темата на конкурса, както и други награди с решение на Кръгът на Барда.

Организаторите си запазват правото да не допускат до участие изпълнители, които по един или друг начин нарушават добрия тон и позитивния дух на Празниците.

Настаняването на участниците и гостите започва от 13 ч. на 24 юли, в хотел „ПАРК” в Морската градина. Хотелът се намира на 200 м от Северния плаж и на 15 мин. от Открита сцена „Охлюва”. Организаторите поемат нощувките на участниците на 24 и 25 юли, както и другарската вечеря след закриването на Празниците. Осигурена е възможност за нощувка на съпровождащи лица и фенове срещу 15 лв. на вечер.

За справки и допълнителна информация:
0887 888 501 Емил Ангелов
0878 776 893 Светлана Стоянова
0888 368 288 Христо Граматиков

Тази статия е разглеждана: 1438 пъти



» обратно
Снимки от Бургас
Добави снимка
Менструална чашка MeLuna Часовникът на social distance Бургас, ФЛОРА 2009 съботно кафе ТРИ ИГРИВИ БУРГАЗЛИЙКИ Семейство на плажа ll Флора Бургас 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development