Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Добави Информация Бургас се канализира с ускорени темпове

Преди 70 години
Вестник „Вечерна бургаска поща” е отделил сериозна площ от страниците на броя си от 8 август 1939 г., за да информира читателите си, че „Канализацията в Бургас се завършва”:
 
„Бургаската община полагайки особени грижи за селищата, присъединени към общината, в последните 3-4 години извършва и незапомнени благоустройствени строежи в Бургас. Съзнавайки напълно, че първата предпоставка за благоустройството на модерния град е неговата канализация, общината само за последните 3-4 години е изработила 18 000 м. канал. Напълно е завършена свързаната с централният колектор канализация, като до сега общината е изразходила за това към 12 милиона лева. Следвайки своя план, без оглед на силни или слаби на деня, от няколко месеца общинските технически служби са централизирали цялото си внимание в продължение на благоустройствените работи из града. Стотици работници намират работа в тия начинания. Стотици хиляди левове влизат в домовете на бедните граждани от труд. Работи се усилено по канализирането на квартала между ул. Гладстон до фабриките и от старата гара до складовете на Стандарт... В същото време общината влага и 3 милиона лева за преместване на историческия канал от към плажа и така се изчиства напълно плажа... Наред с канализацията на града общината, мимо всичко, тази година ще завърши окончателното водоснабдяване на всички квартали в чертите на града. В този момент е разкопан целият квартал зад училището „Братя Миладинови”, под шосето за минералните бани... като до есента се смята, че водоснабдяването на този квартал ще бъде окончателно завършено и населението ще се спаси от бродене зиме в калта да търси вода по други махали... Правейки горното достояние, не е безинтересно да се отбележи, че в последните години само бургаска община е положила 40 000 м. водопроводни тръби из града, когато до преди 4 години в целия град имахме положени 32 000 м. С една дума, всичко, което се прави за Бургас в последните години е рекордно”.
Днес общинската управа също поставя рекорди в благоустрояването на града. Само че рекорди за най-туткаво и мудно извършване на ремонтни работи, подновяване на пътни настилки и улични мрежи, както и по липсата на всякакви перспективи за скорошна канализация на повечето съставни села.

Прегледът на стария печат е изготвен с любезното съдействие на Регионална библиотека „П. Яворов” –  Бургас

http://www.desant.net/show-news/18856/



Тази статия е разглеждана: 1573 пъти



» обратно
Снимки от Бургас
Добави снимка
КАРФУР Флора Бургас 2009 Секс шоп в град Бургас, многообразие на еротика.. pepi Художник следобедно спокойствие евро 2008 тия бански нищо не скриват... Бургас и Леонардо Созопол камини ЕЛЕКТРИЧЕСКИ Александропулис, юни.2007
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development