Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Добави Информация Созопол и крепостната му стена

Созопол е популярен черноморски град. Една от неговите атракции е южната крепостна стена, която се реставрира. За любителите на исторички забележителности и Созопол е култово място. Созопол и неговата крепостна стена имат своя античен предшественик – стените на Аполония, разположени на целия терен на град.
Созополската крепост има особено важна роля по врее на Втората българката държава. Тогава морската търговия процъфтява, а Аполония е предпочитано място, поради естествена защита от византийски, генуезки и венециански търговци.
През 1304 г. Светослав Тертер превръща Созопол в свои личен феод, но също така и база на българската военна флотилия. Може и това е причината  генуезкият сенат през 1316 г да забрани търговията с България през крепостта Созопол със специален декрет.
Созопол е град, които се отличава със своята архитектура, а старинната част на града е много по популярна със своите старовремски къщи, дърворезби, иконостаси, а също така и много популярни църкви.
Други интересни дестинации, които се намират около Созопол са двата острова около Созопол Свети Иван и Свети Петър. Друго интересно събитие е културния фестивал Аполония, които се провежда абсолютна всяка година от 1984 насам. Ако все още се колебаете къде да прекарате вашата почивка на море и сте се насочили към красотите, които родната ни страна България значи Созопол трябва да бъде вашия избор. Може да се насладите на прекрасните морските деликатеси в малките ресторанчета в града и на плажната алея.

По материали от Интернет

Тази статия е разглеждана: 1027 пъти



» обратно
Снимки от Бургас
Добави снимка
Ученички Пристанище Созопол сградата на Общината Театър за драма. опера и балет, Бургас Полет аз пазач хотел пепи Приятели Рибари в Истанбул
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development