Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Добави Информация Природоматематическа гимназия "Академик Никола Обрешков", град Бургас

Природоматематическа гимназия

Природоматематическа гимназия

Историята на гимназията не се измерва с дните и годините от създаването й, а с броя на миговете, в които сме се чувствали горди, че сме част от гимназията, че сме самата гимназия. Най-голямото ни достойнство е уважението, което сме си извоювали. Най-големият подарък, който сме си направили за тези години, е благодарността на учениците ни.

Със заповед N 9-4 от 27 май 1971 г. На Министерството на народната просвета в Бургас се открива Математическа гимназия. В нея се обучават 320 ученика в 12 паралелки от VIII, IX, X клас. За директор е назначен Иван Стайков. Учителския колектив наброява 27 човека. По негово предположение, с указ на Президиума на Народното събрание, за патрон на гимназията е определен академик Никола Обрешков.
Визията е от първостепенна важност за всяко модерно европейско училище. Като такова, ПМГ претърпява непрекъснати промени във външния си вид, които с всеки изминал ден го превръщат същевременно в място, където учениците могат както да получат необходимите знания, така и да се чувстват комфортно. На снимката вляво виждате изглед към сградата на ПМГ с новите прозорци. Училището разполага с три модерни маси за тенис. Тук са се и ще продължат да се провеждат състезания както на местно така и на републиканско равнище. Рядка е възможноста да бъдат заварени свободни поради огромният интерес към този спорт - било то за тренировка или забавление. Огромният интерес от страна на учениците наложи изграждането на нова библиотека. Заредена с актуална художествена и научна литература, библиотеката се превърна един пълен ресурс с информация, която би била от полза на учениците в учебния процес. Достъпът е свободен. След смяната на всички дограми в Природоматематическата гимназия, наред бяха стаите. Сега училището разполага с бели дъски, нови карти, бюра, чинове и столове. Които се намират в новобоядисани стаи с чисто нов паркет и метални врати. Всичко това предразполага учениците за учебния материал които им предстои да научат. Новите стаи са гордостта на ПМГ. Налице са три компютърни зали, една от които наскоро претърпя пълна подмяна на хардуер-а. Може би любимите кабинети на учениците, тези стаи са добре поддържани и пазени. Наличието на чисто нови компютри са плюс за Природоматематическата гимназия. Честата профилактика на софтуера прави възможно увеличаването на функционалноста на компютрите. След основен ремонт училището вече разполага с нова Зала за Тържества в която се побират над шестдесет човека. Презентации, тържества и филми се провеждат там всекидневно. Преподаватели се редят да запазят час за своите класове. Многото изгледани научнопопулярни филми обогатяват културата на учениците, докато същевременно им предлагат забавление.

http://www.pmgbs.com/Тази статия е разглеждана: 1568 пъти» обратно
Снимки от Бургас
Добави снимка
ll Созопол Великденско яйце Старите бургазлии разказват Конкурс прическа Бургас 2009 Близо до жп гарата Spirit of Burgas pepi Странджа vvz Казанчето, Странджа
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development