Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Добави Информация КИТЕН

КИТЕН

Град КИТЕН е разположен на слънчев малък полуостров, на 5 км южно от Приморско и на около 55 км от Бургас. Два красиви и тихи залива го обграждат от север и юг, като оформят обширните и спокойни плажове на курорта.

Селището е основано от преселници от Одринска Тракия през 1932 г., но историческите му корени могат да се търсят далече в древността – някъде около VІ в. пр.Хр., когато тук е имало тракийско селище. В миналото на самия нос, намиращ се на изток от селището, се е издигала крепостта Урдовиза, от която има следи и днес. От 1937 г. носи името Китен.

Село Лозенец, разположено на около 5 км на юг от Китен, е развиващо се и все по-посещавано курортно селище в последните години. Привлекателно с природата си, то предлага на почиващите тук обширни и чисти плажове, уютни хотели и удобни частни квартири, ваканционно селище, спортен комплекс с тенискортове и басейн, богати възможности за водни спортове и забавления

http://www.bulgariatravel.org/bg/destinations.php?id=52Тази статия е разглеждана: 3237 пъти» обратно
Снимки от Бургас
Добави снимка
Компасът на ул. Весела парапетът до Есен в Париж от Бутик Фонтанът на площад “Бакти+“ Препарат за септични ями Мебелна Фабрика ДИЕЗ Барселона Театър за драма. опера и балет, Бургас Жреци на музите 2009 димитров ден
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development