Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Добави Информация Българската народна банка

Българската народна банка

Българската народна банка, основана през 1879 г., е централната банка на Република България. Основната й цел е да поддържа ценовата стабилност чрез осигуряване стабилността на националната парична единица и провеждане на адекватна за целта парична политика. Банката съдейства за създаването и функционирането на ефективни платежни системи и осъществява надзор върху тях. БНБ има изключителното право да емитира банкноти и монети в страната. БНБ действа като фискален агент и депозитар на държавата въз основа на сключени договори при пазарни условия и цени на услугите.
Българската народна банка регулира и упражнява надзор върху дейността на другите банки в страната с оглед поддържане стабилността на банковата система и защита интересите на вложителите.
 http://www.bnb.bg/

Тази статия е разглеждана: 4995 пъти» обратно
Снимки от Бургас
Добави снимка
Алеша Републиканска след ремонта Предлагаме инкубатори за люпене на яйца Бургаски залез.JPG лека вечер парапетът до камини всичко за отопланието Pepi Алуминиеви парапети Промоция Фотографи Пожарната в Бургас
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development