Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Най-новият резултат от Вашето търсене:
Панаир в Оризаре - Несебър

14 Октомври 2010, Четвъртък

В деня на Света Петка, с. Оризаре, община Несебър, отбелязва своя празник. Всяка година по традиция в селото се организира панаир и специална празнична програма за всички жители и гости.

Още по темата >


Резултати от вашето търсене:


Сенки от отвъдното. Древния Некропол на Несебър

“Сенки от отвъдното. Древния Некропол на Несебър” официално се открива на 14 октомври от 18.00 ч. в централната зала на Националния археологически институт с музей и ще покаже 150 експоната от последните спасителни археологически разкопки. Всеки, който иска да се докосне до безценните богатства на Месамбрия и да усети духа и културата на древните й жители, може да посети експозицията в София до края на месец март 2011 година.

прочетено 2443 пъти
0
Форумът „Византийските църкви” събра български и гръцки учени в Несебър

По инициатива на община Несебър и фондация „А. Г. Левентис”, Националният комитет на Национален комитет на Международния съвет за паметниците на културата и забележителните места (ИКОМОС) - България и Националният комитет на ИКОМОС - Гърция се събраха през уикенда в града на ЮНЕСКО на научен симпозиум на тема: ”Византийските църкви”.

прочетено 2019 пъти
0
Кметът на Несебър пледира приемственост

Николай Димитров: В Несебър доразвихме доста добри практики за тези три години от мандата

прочетено 2098 пъти
0
Побратимяване на градовете - основна тема в Несебър

Община Несебър бе домакин на провелата се днес Първа международна среща “Побратимяванията на градовете - добри практики за ефективно сътрудничество”. Организатори на събитието са Асоциация на Българските Черноморски Общини (АБЧО) – България, Асоциация на Общините от Регион Ксанти (LAUX) – Гърция с любезното домакинство на Кмета на община Несебър Николай Димитров. Гости на международната среща бяха делегати от Гърция, представители на местни общински институции и неправителствени организации от регионите Драма, Ксанти, Александруполи и Кавала, както и кметове и експерти от българските черноморски общини.

прочетено 1968 пъти
0
В Несебър ще обсъждат алтернативната енергия в туризма

В Несебър ще обсъжда алтернативната енергия в туризма, съобщиха от пресцентъра на общината. Веднага след края на утрешната международна среща “Побратимяванията на градовете - добри практики за ефективно сътрудничество”, в Несебър ще бъде представен проектът “RELACS - REnewabLe energies for tourist ACcommodation buildingS” – Алтернативна енергия в туризма, финансиран от Европейската Комисия по програма: „Интелигентна Енергия – Европа” с партньорството на община Несебър. Организатори на форума са Регионална Агенция за Управление на Енергията – Бургас (БРАУЕ) и Асоциация на Българските Черноморски Общини (АБЧО) – България.

прочетено 2531 пъти
0
НЕСЕБЪР - ПРОЕКТ „С КНИГА В ПАРКА”

Деца от началните класове се събраха днес в Южния парк и разказаха кои са им любимите книги и герои, какво ги е впечатлило в четивото, което бяха взели със себе си и на кой герой искат да приличат. В свободен разговор днес бяха засегнати темите за доброто, любовта, приключенията, смелостта, патриотизма и т.н. Приказките на братя Грим и на Андерсен, „Мечо Пух”, „Алиса в страната на чудесата”, Български народни приказки, „Пипи Дългото чорапче”, „Червената шапчица” бяха само малка част от любимите книги, които носеха децата.

прочетено 1923 пъти
0
Несебър разваля договора за делфинариума с „Феста”

Община Несебър ще развали договора за продажба на 23 дка земя в Стария град на „Феста холдинг” АД. Точката ще се подложи на гласуване на предстоящата сесия на Общинския съвет. Докладната е внесена от кмета на града Николай Димитров. Преди два месеца той се закани да даде на ВКП сделката за продажба на земята. Скандалната продажба стана след оспорван конкурс и бе прекарана през ОС от предишния кмет Николай Трифинов, през 2005 г. С нея „Феста” стана собственик на почти 1/5 от площта на историческия полуостров, срещу обещанието да изгради делфинариум. Освен начина на провеждане на конкурса, който можеше да бъде спечелен единствено от „Феста Холдинг” АД, този проект заплаши и статута на Несебър, като град-паметник към ЮНЕСКО.

прочетено 2179 пъти
0
Навлизане в международния туризъм. ”Слънчев бряг”- началото през 1957 и преди това…

На 27 септември Световната туристическа организация /СТО/ към Организацията на обединените нации /ООН/ чества Световния ден на туризма.Световната туристическа общност го отбелязва от 1980.Всяка година той протича под определено мото.През настоящата мотото е: “Туризъм и биоразнообразие” като акцентите са насочени към културните и религиозните маршрути.Ако не друго някои браншови организации и други институции се сетиха да честитят празника и да поздравят работещите в бранша.Но като цяло както по Черноморието,така и във вътрешността на страната,прояви,протичащи под това мото и маршрути липсват.

прочетено 3247 пъти
0
Несебър домакинства френско изложение по водни спортове

Организаторите на френското изложение за водни спортове "Гранд Павоа" са проявили интерес към Несебър. Те смятат, че морският град е подходящ за домакин на този форум, съобщи кметът Николай Димитров, който уважи поканата да посети тазгодишния форум. "Гранд Павоа" е най-голямото изложение за водни спортове в Европа и се провежда ежегодно в Ла Рошел - един от най-динамично развиващите се градове на Франция. Тази година бе 38-то издание на форума, в периода от 15-ти до 20-ти септември. Две години организаторите са извършвали проучвания да търсят подходящ град във всички държави, които имат излаз на Черно море, за да изнесат изложението и в този регион.

прочетено 2576 пъти
0


Резултати от вашето търсене:

Снимки от Бургас
Добави снимка
Община Бургас културен център Конкурс прическа Бургас 2009 Конструкция Строителна фирма ES.TI.&.aDDesign ЕООД дъга Конкур глазами зрителя витраж2 Флора Бургас 2009 Черноморец Бургас производител на мебели по поръчка- мебели,кухни,вградени гардероби,легла,секции,антрета,детски стаи,офис на конкурентни цени
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
28
29
30
31
1
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development