Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Добави Информация Местност Петрова нива

Местността Пéтрова нива е обект от национално значение. Намира се в близост до с. Стоилово и на 32 км от Малко Търново. През 1903 г. на това място Вътрешната македоно-одринска революционна организация взима решение за обявяване на Преображенското въстание в подкрепа на избухналото в Македония Илинденско въстание. Издигнатият в местността монумент е възхвала на подвига на българите по време на Илинденско-Преображенското въстание през 1903 г. и на борбите им за свобода.

Уредена е музейна експозиция, а по повод 100-годишнината от избухването на въстанието е построен параклис-костница “Св. Петка”.

Мемориалният комплекс, заедно с Историческия музей в М. Търново, е под № 7 в списъка на 100-те национални туристически обекта.

Тук се намира и едно от най-живописните погледни места в Странджа. 
Телефон за връзка и посещения: 0886 647 203.

http://www.strandja.bg/malko_tarnovo_bg.html



Тази статия е разглеждана: 1800 пъти



» обратно
Снимки от Бургас
Добави снимка
МАКЕТ НА ГАЛЕОНА GOLDEN HIND Залез ПАРЦЕЛ В ПАЗАРДЖИК Дружинката HAMMER DESIGN – ИЗДЕЛИЯ ОТ КОВАНО ЖЕЛЯЗО АЗ Един рицар в Париж от Бутик залез Пристанище Приморско Алуминиеви парапети Промоция
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development